U Argentini se odrzava FIS Razvojni alpski kamp.

Nakon dugog zastoja zbog pandemije Covid-19, kampovi za alpsku obuku FIS-ovog razvojnog programa započeli su veoma dobro u El Bolsonu – Perito Moreno (ARG) od 17. Maja do 6. Avgusta 2022.

Ukupno je 17 sportista iz ARG, CHI, CYP, EST, ESP, GRE, IRL, LAT, LTU, MEX i POR treniralo s iskusnim trenerima kako bi se pripremili za nadolazeću sezonu. Program uključuje intenzivne treninge na snijegu, posebno u veleslalomu i slalomu, u kombinaciji sa treninzima na suhom kako bi se usmjerili na brzinu, mišićnu izdržljivost i koordinaciju. Pored toga toga, sportisti imaju koristi od video analize i dobivaju korisne savjete o pripremi skijaške opreme.

Svi sportisti su 2. Avgusta mogli uspješno pokazati svoju pripremljenost sudjelujući na FIS trkama u La Hoyi, Esquel (ARG) gdje su održana takmicenja u slalomu za muskarce i zene. Ucesnici FIS Razvojnog kampa zauzeli su nekoliko postolja u slalomu za žene (2×1. mjesto, 1×2. mjesto, 1×3. mjesto) i muškim disciplinama (2×1. mjesto, 1×2. mjesto i 1×3. mjesto).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.