U Kini postoji ogroman interes za zimske sportove!

FIS-ski
Prošle sedmice je predsjednik FIS-a Johan Eliasch, generalni sekretar Michel Vion i njegov zamjenik Niklas Carlsson primili su pretstavnike Saveza za zimske sportove Kine koje je predvodio generalni direktor Ni Huizhong.

Razgovori su bili usmjereni na pitanje kako na uspjehu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu graditi dalji razvoj sportova na snijegu i na ledu i nadahnuti još stotine milijuna ljudi da se bave skijanjem isnowboardingom i stvoriti novu eru razvoja zimskih sportova u Kini.

FIS je u tom smislu u Pekingu već otvorila svoj Biro koji će blisko saradjivati sa kineskim sportskim organizacijama i poduzimati korake da se zimski sportovi u Kini nastave ubrzano razvijati!

Generalni direktor Ni Huizhong rekao je:

“Predsjednik Xi Jinping jako uživa u sportu i pridaje veliku važnost razvoju zimskih sportova u Kini. Administrativni centar za zimske sportove Glavne uprave za sport Kine, zajedno s Kineskim skijaškim savezom, održavat će bliske kontakte s FIS-om u svim aspektima, podržavat će održavanje FIS-ovih događaja na visokoj razini u Kini, jačati osobne razmjene obiju strana i stalno širiti nova područja suradnje.

I radujem se što ću uskoro vidjeti predsjednika Eliascha i kolege iz FIS-a u Kini.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.