Zimski sportovi u Kanadi (isječak).

“Pet nacionalnih sportskih organizacija (NSO) sada Calgary ili Canmore naziva svojim domom. Prva je krenula Alpine Canada, zatim Hockey Canada, Ski Jumping/Nordic Combined Canada, Cross Country Canada i Biathlon Canada. Izvršno vodstvo, tehnički voditelji i sportski stručnjaci nastanjuju se u glavnim uredima.

Canmore Nordic Centre, Olimpijski oval, Kanadski olimpijski park i brojna skijališta — uključujući Lake Louise, Panorama, Norquay i Nakiska — vrve od aktivnosti, ispunjeni sportašima svih razina, od nadobudnih olimpijaca/paraolimpijaca do rekreativnih entuzijasta i obitelji.

Kanadski sportski institut sa sjedištem u Kanadskom olimpijskom parku u Kalgariju i satelitskim objektom u Canmore Nordic Centeru sada je najveći u Kanadi, opslužuje 580 olimpijskih i paraolimpijskih sportaša, od kojih 173 predstavljaju Kanadu na Zimskim igrama u Pekingu 2022. i Ljetnim igrama u Tokiju 2021. vodeće sportske usluge pružaju se u treniranju, prehrani, medicini, fizioterapiji, praćenju, podučavanju i širenju zajednice — stručnjaci regrutirani iz Calgaryja i cijelog svijeta.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.