Ahmed Karabegovic, rad u sportu kao zivotno opredjeljenje

Ahmed Karabegovic

Generalni sekretar OK ZOI'84.Sarajevo
Ahmed Karabegovic sa ordenom Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta za doprinos uspjesnoj organizaciji Zimskih Olimpijskih Igara 1984. u Sarajevu -BiH  Jugoslavija

S vremena na vrijeme se u sarajevskom dnevnom listu “Oslobodjenje” mogu procitati tekstovi o zivotu sportskih radnika  ili njihove radne biografije, koje vrijedno pise Ibrahim Ustovic.

To me zna obradovati jer je poznato  da takvi clanci djeluju stimulativno na osobu o kojoj je rijec ali I na mladje generacije sportista I potencionalnih amaterskih radnika u sportu. Medjutim, cesto mi se ucini da vrijedni  sportski novinari  pogrijese u izboru licnosti o kojoj pisu.  Tako se ne jednom desilo da je objekat novinarevog divljenja bila osoba koja u sportu radi profesionalno, odnosno, da za svoj rad prima platu.

Mislim da je neumjesno velicati profesionalca za ono sto radi za sport jer je time ucinjena I  golema nepravda amaterskim sportskim radnicima bez kojih sport I vrhunski sportski rezultati ne bi bili tako velicanstveni I nezaboravni kao sto jesu.

U ovom slucaju, pero novinara ucinilo je puni pogodak. Radi se naime, o osobi koja je provela radni vijek u sportu u dvije forme, kao  profesionalni a I amaterski sportski radnik – volonter.

Gospodina Ahmeda Karabegovica sam , radeci  profesionalno a I amaterski u sportu, susreo nekoliko puta I za svaki nas zajednicki rad me vezu lijepe uspomene.

Od njega se moglo nauciti a kada prihvati neku za sport vrijednu  ideju, postaje nezaustavljiv borac za njenu realizaciju. Strastveni je skijas/smucar I to mu je u ocima smucarskih radnika, uz sve druge vrijednosti koje ima, neizmjerno podizalo ugled.

Vlatko Slokar

 

Izvor: Oslobodjenje, 27.decembra 2010.godine

 

Generalni sekretar OK ZOI'84.Sarajevo
Ahmed Karabegovic sa ordenom Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta za doprinos uspjesnoj organizaciji Zimskih Olimpijskih Igara 1984. u Sarajevu – Bosna i Hercegovina Jugoslavija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.