Porodica Vidovic, cijeli zivot u sportu


U tek zapocetim brakovima vrhunskih  sportista nisu rijetke dileme  u smislu “koje od nas dvoje ce prestati da se bavi  sportom”, jer neko mora da se brine o domacinstvu, djeci i drugim naizgled “nevaznim” stvarima koje cine zivot. U po svemu posebnoj sportskoj porodici Vidovic je takva pozadinska podrska bila potrebna ne samo  Nenadu gimnasticaru olimpijcu Jugoslavije, nego i kcerci Marini alpskoj skijasici buducem olimpijcu Bosne i Hercegovine.

Zato se doprinosu Uljane Vidovic razvoju sportskih karijera supruga i kcerke  mogu dati izuzetno visoke ocjene koje je stavljaju u rang “porodicni heroj”.

I pored podrske klubova i gradskih i drzavnih sportskih institucija, bez supruge i majke Uljane rezultat bi bio puno “mrsaviji”. Ako imate sportistu u porodici kojem je potrebna podrska u razvoju, pitajte Uljanu jer ona dobro zna kako se to radi!

Ukratko o Uljaninoj  karijeri reprezentativne  gimnasticarke:

Gimnastikom se pocela baviti u Gimnastickom drustvu u BGD, zajedno u grupi sa vec afirmisanom prvakinjom Jugoslavije Mirjanom Bilic a kasnije i sa Natasom Sljepicom. Nastupala je u sastavu tima mladih olimpijskih nada za JU reprezentaciju na Medjunarodnom turniru u Berlinu 1966. gdje je zauzela 36. mjesto. Na Olimpijadu u Meksiko je ipak otisla samo Sljepica.

Nakon vjencanja sa Nenadom Vidovicem, sele za Sarajevo gdje Uljana nastavlja karijeru nastupajuci za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina, Nenad I Uljana

sa ficom

Uljana i Nenad

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.