Prihvacene su kandidature tri grada za domacina ZOI 2026.godine

Izvor: fiski

Medjunarodni Olimpijski Komitet je potvrdio da su prihvacene kandidature tri grada koji zele da se nadmecu za afirmativnu titulu grada domacina Zimskih Olimpijskih Igara 2026.godine. To su: Kalgary (CAN), Cortina (ITA) i Stocholm (SWE). Sva tri kandidata imaju veliko iskustvo u organizovanju priredbi u sportovima na snijegu i ledu, koji su i u programu ZOI!

Kao slijedeci korak u proceduri za izbor domacina je zavrsavanje predlozenijh projekata organizacije svakog od kandidata u roku koji istice 11 januara 2019.godine, nakon cega ce medjunarodne federacije svih sportova na snijegu i ledu izvrsiti vrijednovanje planova i objekata do kraja mjeseca januara, prije nego svi kandidati budu posjeceni od strane Komisije za procjenu Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.

 

Predsjednik AIOWF-a Gian Franco Kasper ( koji je i predsjednik Medjunarodne skijaske federacije FIS) izjavio je: “Radujemo se suradnji i podršci tri izvrsna kandidata za Olimpijske igre 2026. godine. Predstavljeni početni planovi organizacije i izgradnje objekata impresivni su jer ne bi samo služili kao optimalna rješenja za Igre, već pružaju uslove za dugorocno bavljenje zimskim sportovima u buducnosti u pojedinim regijama. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.