Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud dobili nagradu PEER GYNT !

fis-ski

Prošle subote norveške alpske zvijezde Aksel Lund Svidal i Kjetil Jansrud primili su prestižnu nagradu Peer Gynt u rodnom gradu Jansrudu u centru Vinstre (NOR).

Svake godine ugledni Norvežanin dobiva nagradu Peer Gynt. Članovi norveškog parlamenta biraju pobjednika iz užeg izbora koji je izabrao žiri. Nagrada je posvećena osobama ili institucijama koje su imale pozitivan utjecaj na društvenom polju ili su učinile Norveško ime poznatim u inozemstvu.

Svindal i Jansrud primili su nagradu od Stortingspresident (predsjednik parlamenta) Tone Wilhelmsen Trøen.

Posljednjih godina nagradu su osvojili Magnus Carlsen (šah prvak), Skam (tinejdžerska dramska televizijska serija), Jo Nesbø (autor), Jens Stoltenberg (generalni sekretar NATO-a) i Ole Gunnar Solskjær (nogometaš). Među ostalim poznatim skijašima, Marit Bjørgen, Kjetil André Aamodt, Bjørn Dæhli i Vegard Ulvang su tu nagradu osvojili u prošlosti.

Dugi niz godina, dvojica Norvežana Aksel Lund Svidal i Kjetil Jansrud bili su među najboljim alpskim skijašima na svijetu, a nagrada je uslijedila pola godine nakon što su se dva suigrača probila do zlatnih i srebrnih medalja na FIS Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Areu ( SWE). “Ovo je zapravo prvi put da dijelimo nagradu”, rekao je Svindal na ceremoniji. “Uspjeli smo oboje pobijediti, ali nikad nismo sletjeli na istu stotinu sekunde.” Danas smo to učinili, ovo je veliko! ”

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.