ODLIČNI REZULTATI NIKOLINE DRAGOLJEVIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU ZA JUNIORE Nedelja, 14.03.2021. |

preuzeto sa PRINCIPNEWS

  Princip News

Paljanka Nikolina Dragoljević nakon što je ostavila dobar utisak na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kortini d’ Ampeco u februaru prethodne sedmice je nastupala na Svjetskom juniorskom prvenstvu u bugarskom Banskom.

Nikolina je nastupila u slalomu i veleslalomu i što je najbitnije završila je obje trke, jednu na 32. mjestu, jednu na 35. mjestu.

Prvo je vozila veleslalom i zauzela 35. mjesto sa zaostatkom od 27 sekundi za pobjednicom, Hanom Elfman Aronson iz Švedske. Jako je bitno napomenuti da je Šveđanka redovna osvajačica bodova i podijuma na trkama Evropa kupa, a već je bilježila i startove na trkama Svjetskog kupa u skijanju. U veleslalomu je nastupilo 72 takmičarki.

U slalomu je zauzela 32. mjesto sa 21 sekundom zaostatka za pobjednicom Italijankom, Sofijom Matiu, a koja iza sebe već ima zapažene rezultate i u Evropa kupu. Ukupno je u slalomu nastupilo 69 takmičarki. 

U konkurenciji muškaraca nastupili su Milivoje Mačar i Dino Terzić, međutim njih dvojica nisu uspjeli da ostvare plasman jer su odustali i u slalomu i u veleslalomu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.