Hvala ti Gian Franco Kasper

Nedavno je umro Gian Franco Kasper dugogodisnji uspjesni predsjednik Medjunarodne skijaske federacije FIS i ovaj video je znak zahvalnosti za sve kvalitete koje je svojim 46.to godisnjim radom na razlicitim duznostima, ugradio u medjunarodni skijaski sport i svjetski Olimpijski pokret u cjelosti.

Imao sam cast da budem predstavljen gospodinu Kasperu za vrijeme Zimskiih Olimpijskih Igara 2002. godine u Salt Lake City USA gdje sam boravio kao clan delegacije Komiteta za kandidaturu grada Sarajeva za Zimske Ollimpijske Igre 2010.godine. U toku pauze zasjedanja Predsjednistva FIS, sada vec pokojni i nezaboravni Prof. Ljubisa Zecevic-Zeko, zamolio je gospodina Kaspera za kratak razgovor i tom prilikom je doslo i do naseg upoznavanja.

Pokojni Gian Franco Kasper ce ostati zapamcen kao veoma uporan i plodan radnik posvecen progresu skijaskog sporta u svijetu i to u tesko vrijeme klimatskih promjena, politickih kriza pa i pandemije virusa Corona. Sa njim na celu svjetski skijaski sport i “bijela industrija” /proizvodnja sportske opreme i zimski turizam/ na obje polovine zemljine lopte, ne samo da su prebrodili velike krize vec su usli u novi korak razvoja.

/vs/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.