Proci Italijom na biciklu-sportisti nordijskih skijaskih disciplina


Italijani Aaron Kostner i Samuel Costa iza sebe imaju naporan tjedan treninga: biciklom su prešli Italiju. Njih dvojica su okretali pedale   iz svoje kuće u Grödenu sve do Amalfija, 73 kilometra južno od Napulja. Ukupno je ovo dvoje sportaša Nordijske kombinacije  preslo 1140 kilometara i popelo se na tacku sa  8490 metara visinske razlike u odnosu na onu sa koje su posli.

“Obećao sam prijatelju da ću ga jednog dana posjetiti u Rimu biciklom”, kaže Samuel Costa na pitanje o tome odakle potiče ideja o ovoj teškoj sedmici biciklizma. “A onda sam se zapitao: zašto se tu zaustaviti? Zašto ne otići dalje na jug, do obale Amalfija? Stoga sam pitao Arona ako bi mi se pridružio, jer ne znam bih li se mogao sam motivirati “, Costa je citirao u fondoitaliji.

Obilazak je trajao sedam dana,  pratio ih je Costin otac, koji je vozio automobil sa svom prtljagom. Na kraju putovanja, obojica su bila zadivljena ljepotom talijanskih pejzaža.

“Vozili smo se spektakularnim pejzažima koji su bili tako lijepi da se ne osjeća koliko ste umorni. Ovo putovanje pokazalo nam je koliko je lijepa Italija i što ova zemlja može ponuditi. ”

Ali tako dugo putovanje donosi i izazove: “Najizbiljnija faza bila je od Rima do Napulja. Nakon 70 km pukla mi je guma. Srećom, 8 km kasnije pronašli smo radionicu za popravku bicikala gdje bih mogao dobiti pomoć “, kaže Kostner. “Najkompliciraniji trenutak bio je dolazak u Napulj, jer nismo znali bismo li trebali nastaviti. Srećom sreli smo lokalnog biciklista, koji nas je neko vrijeme pratio i pokazao nam put do obale Amalfija ”, nastavlja Costa.

Što se tiče vrhunca putovanja: teško je reći. Costa: „Ceste na obali Amalfi su tako lijepe. Ali i brdovit krajolik Toskane bio je jedinstven. Ali moj konačni vrhunac bio je dolazak u Amalfi, kad smo skočili direktno u more. Nakon svog dolaska u petak, njih dvojica su mogli uživati ​​u slobodnom danu na poznatoj strmoj obali.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.